make a site for free


Werkwijze

Vergoede zorg
Om bij Praktijk Pluspunt in aanmerking te komen voor vergoede zorg heeft u een verwijsbrief van uw (huis)arts of het jeugd en gezinsteam nodig. In de verwijsbrief moet vermeld staan dat het gaat om een verwijzing naar de generalistische basis GGZ. Praktijk Pluspunt biedt vergoede zorg aan cliënten in de gemeente Holland Rijnland en Haaglanden (Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Zoeterwoude, Den Haag, Westland, Zoetermeer, Voorburg-Leidschendam, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar).

Aanmelden
Na aanmelding via de website of de telefoon (voicemail) wordt contact met u opgenomen door de secretaresse. Zij zal u een aantal formulieren toesturen. Wanneer deze ingevuld door ons ontvangen zijn wordt samen met u afspraken ingepland.
 
Voor onderzoek en behandeling van een minderjarige is toestemming van beide ouders met gezag noodzakelijk. Dit geldt ook bij gescheiden ouders.

Intakegesprek
Het intakegesprek is een eerste kennismaking waarin uw hulpvraag nader wordt geïnventariseerd en wordt ingegaan op de huidige problematiek en wordt bekeken welke vorm van behandeling of diagnostiek het beste bij uw hulpvraag past.

Na het intakegesprek wordt een zorgovereenkomst opgesteld. Hierin staat het voorstel voor diagnostiek en/of behandeling, de praktische afspraken en algemene voorwaarden. De verwijzer en de huisarts (indien deze niet de verwijzer is) ontvangt vervolgens een brief met een samenvatting hiervan. Na de behandeling of diagnostiek volgt wederom een brief.

Daarna wordt er samen met u gekeken welke vorm van behandeling of diagnostiek het beste bij uw hulpvraag past.
 
Evaluatie
Er wordt tijdens en aan het eind van de behandeling geëvalueerd. In het gesprek wordt met u en uw kind gekeken naar de voortgang en de effectiviteit van de behandeling, indien nodig in overleg met de school van uw kind.

Adres

Dorpsstraat 79
2361 AX
Warmond

Contact

info@praktijkpluspunt.nl